Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-09@01:04:35 GMT

لوحه‌ فارسی از دروازه‌ غربی کابل حذف شد

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۲۶۴۰۸۸

لوحه‌ فارسی از دروازه‌ غربی کابل حذف شد

از سمت غرب که وارد کابل می‌شدیم، در دروازه‌ غربی کابل با سه زبان فارسی، پشتو و انگلیسی «به کابل خوش‌آمدید» نوشته بود.

حالا اما «به کابل خوش‌آمدید» فارسی حذف شده است. فقط با دو زبان انگلیسی و پشتو نوشته است که «به کابل خوش آمدید».

کابل در سال‌های اخیر، پایتخت فارسی افغانستان بود. زبان اداری کابل فارسی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زبان ملی کابل فارسی بود. اقوام دیگر، مثلا دو نفر از دو مردمِ ازبیک و پشتون فقط با زبان سوم فارسی افهام و تفهیم می‌کردند. معارف کابل بر محور فارسی می‌چرخید. تألیف و ترجمه، اگر چه اندک بود، بیشتر به فارسی بود. برنامه‌های فرهنگی، گفت‌وگوهای روشنفکرانه، جلسات نقد و رونمایی کتاب، برنامه‌های شب شعر، همه، عمدتا به فارسی بود.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: طالبان زبان فارسی دروازه کابل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۶۴۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد انگلیسی برای توقف توحش در رفح

به گزارش قدس آنلاین گرچه کشورهای غربی به طور تمام قد در کنار رژیم صهیونیستی ایستاده و از نسل کشی فلسطینیان حمایت می‌کنند؛ اما مردم این کشورها به واسطه گردش آزاد اطلاعات اکنون در جریان جنایات رخ داده در غزه هستند و همین موضوع کار را برای دولتمردان غربی دشوار ساخته است. 

بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد انگلیسی امروز (سه شنبه) در بیانیه‌ای مشترک خواهان تلاش فوری دولت این کشور برای جلوگیری از حملات بیشتر به رفح شدند. 

در این بیانیه آمده است: ناتوانی رهبران ما در تبدیل سخنان خود به اقدامات معنادار درباره جنگ غزه کاملا مشهود است. ما از دولت انگلیس می‌خواهد در نهایت اقدامات لازم به منظور توقف قتل عام فلسطینیان را انجام دهد. 

این بیانیه می‌افزاید: دولت انگلیس باید به فوریت هر اقدام لازم به منظور توقف حملات بیشتر به رفح را انجام دهد. این موضوع با درخواست برای استقرار آتش بس پایدار، ادامه تامین مالی نهادهای بشردوستانه فعال در غزه از جمله آنروا، و توقف فروش تسلیحات به اسراییل تا هر زمانی که خطر استفاده از این تسلیحات در نقض قوانین بین المللی وجود دارد، قابل تحقق است. 

این سازمان‌های مردم نهاد در پایان تاکید کردند هیچ برنامه دیگری برای فلسطینیان در رفح باقی نمانده است. تاکنون اظهارات مکرر مقامات انگلیسی از سوی اسراییل نادیده گرفته شده است. 

از جمله نهادهای مهم امضا کننده این بیانیه می‌توان به آکسفام، نجات کودکان، کمک‌های پزشکی برای کودکان فلسطینی، و کمیته نجات بین المللی انگلیس اشاره کرد. 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • درخواست بیش از ۳۰ سازمان مردم نهاد انگلیسی برای توقف توحش در رفح
  • چگونه از کلاس خصوصی زبان انگلیسی نتیجه بگیریم؟
  • کرزی: قدردان همکاری‌های همیشگی ایران با افغانستان هستیم
  • استوری تند و تیز مدیر روابط عمومی سپاهان علیه رسانه فارسی‌زبان خارج از کشور + عکس
  • آیلتس چیست؟
  • افغانستان| روز «دخترانه» در قصر «دارالامان»
  • فراهم کردن قابلیت ارائه خدمات سفر و گردشگری به زبان انگلیسی در شهر اصفهان
  • روسیه: به نظرات طالبان در نشست‌های بین‌المللی اهمیت می‌دهیم